mandag 7. september 2009

Blokkebærsyltetøy

"Ein god dag kjem aldri forseint" står det på ein kjøleskåpmagnet eg har. Denne vart plassert framfor skåla med varmt blokkebærsyltetøy. Dette skulle testast på valnøttbrød frå Bakeriet i Lom. Etter det eg har lese og høyrt om bæra, stilte eg store forventningar til syltetøyet.
Men så langt, ingen annan reaksjon enn blå rundt truten. At blokkebær virkar på lyst er nok oppskrytt. Men kanskje det vart feil å koke bæra med vaniljestang og å ha oppi sukker?
Beate Slipher skriv i boka si "plukk ville vekster" at ho heller ikkje hadde funne nokon afrodidisk verknad eller nokre munnfullar med bær. Derimot skiv ho at det syltetøyet hevar fint smaken ved ein viltmiddag, og det passar til røykt og salta kjøtt.
Da får syltetøyet ein ny sjanse; det skal bli servert attåt reinskjøtt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar